HISTORIE

In 1997 kreeg Frans Uhl de unieke kans om een deel van een oud zwembad genaamd Stoopsbad te Overveen aan te kopen, om daar een woning in te realiseren. Het was een uniek project waar Frans als ontwerper zijn creativiteit in kwijt kon. Zodoende is in 1999 AAC-Floors ontstaan. Hij kreeg namelijk het creatieve idee om een asfaltvloer toe te passen in de woning.

Echter de eerste twee telefonische contacten met mensen uit de asfalt wereld verliepen niet zoals hij had gehoopt, dat is omdat zij het toch wel een enorm raar idee vonden van Frans, om een vloer van asfalt in zijn woning aan te leggen. Nu gaf hij zijn idee niet zomaar op en bleef volhouden en kreeg uiteindelijk de tip om contact te leggen met de heer Johan Pasveer van de firma S.B.O. BV. De heer Johan Pasveer zag wél wat in zijn idee en durfde het avontuur aan, en zo is de allereerste gepolijste gietasfalt-vloer in een woning gerealiseerd!

Na dit succesvolle project is Frans het product verder gaan ontwikkelen voor de markt, voor zowel binnen als buiten toepassingen, in samenwerking met specialisten als Shell, S.B.O. BV en de BAM Infra Wegen. Uiteindelijk heeft het geresulteerd tot een patent op zijn toepassing met asfalt.

‘MET ASFALT KAN JE MEER DOEN DAN WEGEN BEKLEDEN. DE ASFALT VLOER IS ESTHETISCH, DUURZAAM, PRAKTISCH EN BETAALBAAR.’

“De schoonheid van geslepen stenen spreekt iedereen aan. De mineralen in het asfalt bevatten een verborgen schoonheid die via slijpen en polijsten aan het licht komt. Daarmee krijgt het asfalt een bijzondere, esthetische uitstraling, waarbij de overige eigenschappen van het asfalt behouden blijven. Met de combinatie van techniek en creativiteit komen tal van nieuwe toepassingen in beeld. AAC-Floors heeft zich gespecialiseerd in het ontwerpen van geslepen asfalt vloeren en elementen.”
Frans Uhl – AAC-Floors

Ontwerp en ontwikkeling
Door diverse samenstellingen en toevoegingen kunnen de meest uiteenlopende ontwerpen worden gemaakt, voor binnen en buiten. Maurice van Oosterwijk is de projectleider. Het ontwikkelingen van de concepten en ontwerpen zijn in handen van Frans Uhl.

Gietasfalt
Bij de asfaltvloer voor binnen wordt gietasfalt met de hand aangebracht en daarna wordt de toplaag gepolijst. Ook wordt gietasfalt toegepast bij buiten projecten waarbij wegenasfalt niet toepasbaar is, denk aan het asfalteren van een dak. Zie binnen projecten op de site voor voorbeelden.

Wegenasfalt
Wegenasfalt wordt machinaal aangebracht en nadat het is aangebracht wordt de toplaag gestraald of gepolijst. Denk bijvoorbeeld aan het project de Boulevard van Scheveningen.
Zie buiten projecten op de site voor meer voorbeelden.

‘I DON’T ALWAYS TRAVEL BY ROAD.
BUT WHEN I DO, I PREFER ASPHALT’